Regel uw transport of palletdistributie snel en voordelig

Wegtransport en palletdistributie

Binnen Europa is wegtransport nog steeds het voornaamste middel van goederentransport. Ons netwerk kent nationale en internationale transportbedrijven met ieder hun eigen specialisme qua land en materieel. Veelal gaat het hier om transportbedrijven met trekker- en trailercombinaties waar 33 europallets in geladen kunnen worden, maar koeriersdiensten voor een spoedtransport van bijvoorbeeld een monsterdoos zijn ook mogelijk.

Wilt u uw afnemers in het buitenland net zo snel en flexibel kunnen beleveren als uw concurrenten in dat land zelf? Dan is groupagevervoer een eerste stap waarbij uw afnemers niet volle vrachtauto’s hoeven te bestellen. Binnen ons netwerk zijn er groupagebedrijven die ieder land binnen Europa kunnen beleveren. Een volgende stap kan zijn dat u in het land van uw afnemer zelf een voorraad aanlegt zodat u nog sneller kunt leveren. Wij kennen de bedrijven in de landen die opslagfaciliteiten hebben en die voor u binnen het land van uw afnemers bestellingen kunnen uitleveren. Andersom kan natuurlijk ook. Dat u importeert uit het buitenland en in uw eigen land een voorraad laat aanleggen. Wij kunnen de producten uit het land van uw leverancier ophalen het laten opslaan en uitleveren op afroep van u of uw klanten.

Temperatuur-geconditioneerd vervoer

Food en food-gerelateerde producten zijn onze specialiteit. We sluiten daar zeker niet andere producten mee uit, maar ons specialisme in de wereld van de food geeft aan dat we volledig thuis zijn in temperatuur-geconditioneerde logistiek. Van -25 °C diepvries tot +20 °C en alles er tussen in. Voor iedere temperatuur hebben we een oplossing in koelvriestransport. Alle kennis over voedselveiligheid is aanwezig, net als kwaliteitsstandaarden als HACCP en IFS/BRC. De meeste partners waar we mee samenwerken hebben deze certificaten dan ook.

Intermodaal vervoer

Voor bepaalde goederensoorten en routes is intermodaal vervoer een uitstekende oplossing. Met name daar waar de volumes groot en homogeen zijn en er ruimte is voor wat ruimere transittijden, zorgt deze vorm van vervoer vaak voor een kostenbesparing. Daarbij legt intermodaal vervoer minder beslag op het milieu en zorgt het daardoor voor een lagere ‘carbon footprint’. Waar u zich vervolgens mee kunt onderscheiden. Vooral de grotere multinationals eisen van hun leveranciers dat ze kunnen aantonen binnen hun bedrijf milieuvriendelijke maatregelen te hebben genomen.

Zeehaven expeditie

Mocht u zaken doen met landen buiten Europa en vinden uw goederenstromen ook overzee plaats? We hebben een groot bestand van rederijen en douane-expediteurs waardoor wij u altijd de beste oplossing kunnen bieden. Daarbij kan het over land voor- en natransport ook worden verzorgd zodat u alles in één keer goed voor elkaar heeft.

Regel hier uw transport:

Supply chain optimization

Foodlogicx helpt u logistieke kosten te verminderen door niet alleen veel slimmer in te kopen, maar ook de transportbewegingen te verminderen.

Op- en overslag

Foodlogicx kan diverse op- en overslagmogelijkheden in binnen- of buitenland aanbieden. Zowel temperatuur-geconditioneerd als droog.

Agenturen

Foodlogicx biedt agentschapsdiensten aan voor logistieke dienstverleners die professionele vertegenwoordiging in het buitenland zoeken.

Value added logistics

Ook services voor waardetoevoegende logistieke handelingen als verpakken, ompakken, displays plaatsen en dergelijke worden door ons verzorgd.

Consultancy & Interim management

Zoek u ondersteuning om uw logistieke processen te begeleiden en/of verbeteren? Foodlogicx biedt consultancy en interim management diensten van professioneel niveau.