Hoe regel ik opslag in het buitenland en wat zijn de voor en nadelen ?

Hoe regel ik opslag in het buitenland en wat zijn de voor en nadelen ?

Al u klanten in het buitenland heeft kunt u overwegen om in dat land ook opslag te regelen om uw klanten vanuit lokale voorraad te beleveren.

Of dit voor u een voordeel oplevert is het zaak eerst de redenen op een rijtje te zetten wat u er mee wilt bereiken en hoe u dit het beste kunt doen.

Een aantal redenen noemen wij hieronder met ook de kanttekeningen erbij:

-Kortere levertijden

U wenst uw klanten sneller te kunnen beleveren.  Dit gaat op voor kleinere hoeveelheden , bijvoorbeeld op pallet tot 1 doos niveau . De order wordt gepickt vanuit de lokale voorraad en kan de volgende , soms zelfs dezelfde dag nog worden geleverd. Toch hoeven levertijden niet altijd korter te zijn, dit hangt af van de ordegrootte. Zodra de order groot genoeg is voor een vervoerder om vanuit uw land direct bij de klant af te leveren is dit sneller. Reken hierbij circa op een halve tot een volle vrachtwagen. Daaronder gaat het meestal in de groupage met tussenstops en zel de levertijd langer zijn en kan lokale opslag dit verkorten.

-Flexibiliteit

U kunt de bestelling van uw klant in het land zelf laten samenstellen en wijzigen , gemakkelijker dan wanneer u het vanuit uw eigen land zou moeten doen. Ook extra handelingen als ver- en ompakken kunnen gemakkelijk lokaal worden gedaan.

-Goedkoper (?)

Dat u kosten bespaart door de voorraad in het land zelf aan te houden is zeker niet vanzelfsprekend en dient u goed eerst te onderzoeken en berekenen.

-Het kan zijn dat de opslag en handlingkosten lager liggen in het buitenand , maar ook hoger, dat hangt af per land.

-Vanuit uw eigen land direct bij de klant in het buitenland  aanleveren is veelal goedkoper omdat er een extra handeling wordt uitgespaard. Er hoeft niet te worden overgeladen wat kosten met zich meebrengt.  Daarbij zijn zijn de transportkosten binnen een land , dus vanuit lokale opslag naar de eindklant relatief vaak hoger dan internationaal transport.

De ordergrootte speelt daarbij een rol. Een volle vracht is per pallet goedkoper dan een enkele pallet naar het buitenland brengen en dat is zeker het geval als het om 1 of een paar dozen gaat. Toch is het meestal zo dat zelfs 1 pallet al goedkoper is om vanuit eigen land te brengen dan via een (extra) opslag lokaal.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en tarieven van opslag en distributie in het buitenland ? Neem contact met ons op 033-4721008 of  info@foodlogicx.com

 

 

 

Newfeeds

Newsfeeds

Newsfeed