Wij richten uw logistiek efficiënter en goedkoper in

Naast transport kunnen wij ook aanvullende diensten binnen uw logistieke processen verzorgen.

Op- en overslag

Foodlogicx kan diverse op- en overslagmogelijkheden in binnen- of buitenland aanbieden. Zowel temperatuur-geconditioneerd als droog.

Supply chain optimalization

In principe zijn er twee belangrijke punten waarbinnen goederenstromen zich bewegen en dat is de producent en de eindgebruiker. Waar de eindgebruiker meestal de consument is. Daar tussenin vinden veel bewerkingen plaats die de kostprijs van het product verder opdrijven. Zo kan de prijs van de grondstof vele malen ‘over de kop gaan’ voordat de prijs van het eindproduct wordt bereikt.

 

Zowel de producent, tussenhandel en eindgebruiker hebben er belang bij dat de kosten van deze tussenbewerkingen zoveel mogelijk worden gereduceerd om de opbrengsten van deze partijen te verhogen. Dus de producent een hogere opbrengst, de tussenhandel een hogere marge en de consument een lagere prijs. Win, win, win. Simpelweg omdat de administratieve operationele processen efficiënter verlopen.

 

Dit geldt zeker ook voor de logistieke processen. Wij kunnen helpen uw logistieke kosten te verminderen door niet alleen slimmer in te kopen, maar ook de bewegingen te verminderen. Iedere goederenbeweging zoals bijvoorbeeld transport en overslag kost tijd en geld. Hoe we dit voor u doen leggen we graag aan u uit tijdens een persoonlijk gesprek, waarbij we een korte bedrijfsscan maken om in te schatten wat wij voor u kunnen betekenen.

Als u kiest voor een veelheid aan afnemers, kunnen lead-generatie en direct marketing een geschikte optie voor u zijn, eventueel aangevuld met promotie en een PR-campagne binnen de diverse mediakanalen, zoals bijvoorbeeld geschreven pers, social media, beurzen en dergelijke. Tussentijds rapporteren we over de verrichtingen en in gezamenlijk overleg bepalen we de vervolgstappen.

Als de overeenkomst eenmaal tot stand is gekomen kunnen wij commercieel ondersteunend blijven. Een mogelijkheid is ook dat, als uw bedrijf zich in een ander land als het afzetgebied bevindt, we als uw agent kunnen fungeren. In partnership met een lokaal gevestigde agent in het betreffende land aan waar u uw producten wilt verkopen.

Value added logistics

Ook services voor waardetoevoegende logistieke handelingen als verpakken, ompakken, displays plaatsen en dergelijke worden door ons verzorgd.

Douane formaliteiten

Mocht u zaken doen met landen buiten de Europese Unie waarbij ook overzee naar andere werelddelen ? We werken met goede  douane-expediteurs in binnen- en buitenland , waardoor wij de import en/of export formaliteiten kunnen verzorgen zoals de benodigde documentatie, invoerrechten etc.

Agenturen

Voor logistieke dienstverleners die een professionele vertegenwoordiging in het buitenland zoeken, bieden wij agentschapsdiensten aan voor operationele en commerciële ondersteuning.

Consultancy en interim management

Wilt u een specialist op het gebied van logistiek  inhuren? Dan bent u bij Foodlogicx aan het juiste adres. Dit kan op project- of urenbasis.

We kijken waar we voor uw organisatie zaken (beter)  kunnen organiseren en gaan voor u aan de slag.

De eerste stap is na één of meer persoonlijke intake gesprekken en een inventarisatie van uw bedrijf, samen de mogelijkheden, wensen en verwachtingen te bespreken en vast te leggen. 

Hoe we daarna te werk gaan om uw processen op te zetten of te verbeteren is afhankelijk van het de mate waarin u zaken zelf wilt doen of uitbesteden.

Als blijkt dat uitbesteding de juiste keuze is kan Foodlogicx de juiste logistieke dienstverleners en/of  leveranciers van logistieke middelen identificeren en selecteren op basis van de beste prijs/kwaliteitverhouding en wat het beste past bij uw bedrijf.

Daarbij ook de inrichting van uw logistieke processen met zo min mogelijk kapitaalbeslag en optimale klant tevredenheid.

Heeft u alles al geregeld, maar operationele logistieke ondersteuning nodig op management of uitvoerend niveau ?  Wij kunnen ook iemand met de nodige kennis en ervaring op interim basis bij u plaatsen.  

Meer weten?

Wilt u meer weten? Maak gebruik van de chatfunctie op deze website, stuur ons een bericht of bel ons. Wij helpen u graag!

Wegtransport en palletdistributie

Ons uitgebreide netwerk bevat nationale en internationale transportbedrijven met hun eigen specialismen voor wat betreft land en materieel.

Temperatuur-geconditioneerd vervoer

Foodlogicx is volledig gespecialiseerd in temperatuur-geconditioneerde logistiek. Van -25 °C diepvries tot +20 °C en alles er tussen in.

Intermodaal vervoer

Als de volumes groot zijn en de transittijden wat langer mogen duren zorgt deze vorm van vervoer vaak voor een flinke kostenbesparing.

Zeehavenexpeditie

Ook voor vervoer over zee bent u bij Foodlogicx aan het juiste adres. Ons uitgebreide netwerk bevat veel rederijen en douane-expediteurs.

Consultancy & interim management

Zoek u ondersteuning om uw logistieke processen te begeleiden en/of verbeteren? Foodlogicx biedt consultancy en interim management diensten van professioneel niveau.