Maak kennis met onze ervaren specialisten

Maak kennis met onze ervaren specialistenBedankt voor je belangstelling in Foodlogicx. Mijn naam is Johan Reitsma en werk samen met een fijn team aan mensen die zeer ervaren zijn in de logistiek.

Ik ben al 35 jaar actief in de logistieke branche. Je zou het dus niet direct denken, maar eigenlijk liggen mijn wortels in de watersport.

Mijn opa was ooit begonnen in Leeuwarden, met het verkopen van buitenboordmotoren.

En toen mijn vader dit overnam bouwde hij dit verder uit, zoals het runnen van een eigen jachthaven en reparatiewerf en handel in speedboten en snelvarende motorjachten.

Mijn ervaringen toen met transport, waren in eerste instantie enkel het regelen van de import van boten voor mijn vader uit Amerika, maar begonnen pas echt na mijn studie toen ik mijn eerste baan als assistent manager kreeg bij een haven op- en overslagbedrijf van diepvries vis en vlees in de Eemshaven.

Na 5 jaar bij dit bedrijf gewerkt te hebben ben ik in 1994 voor mijzelf begonnen met nog twee partners, die beide, nog meer dan ik, al vele jaren ervaring hadden in deze branche. We zijn toen gestart met een expeditie bedrijf , gespecialiseerd in temperatuur-geconditioneerd vervoer. Later is daar een transportbedrijf aan toegevoegd en we hebben dat toen verder uitgebouwd tot een grote onderneming met vestigingen in binnen en buitenland, een eigen vrieshuis en een vloot van ongeveer 200 vrachtauto’s.

In de 25 jaar dat we dit bedrijf hebben gerund heb ik veel nationale en internationale ervaring als ondernemer opgedaan in alle facetten van een bedrijf. Organisatorisch, juridisch, commercieel, operationeel, kwaliteit en wat er verder maar bij komt kijken. In 2016, toen de omstandigheden daar de aanleiding en ruimte voor gaven, besloot ik mijn wijze van ondernemen anders in te richten. Ik merkte dat ik in de vorige settings meer tijd en aandacht kwijt was aan de bedrijfsmatige beslommeringen die een dergelijke grote organisatie met zich meebrachten, dan aan het directe contact met de klanten.

Daarbij, de markten zijn in de loop van de tijd zo veeleisend geworden, dat dit logistieke specialisten vereist. Je kunt willen en pretenderen in iedere markt en op ieder land de beste te zijn, maar dat kan gewoon helemaal niet. Iedere business en land heeft zijn eigen cultuur en ieder product zijn eigen kenmerken en vereisten. Als agent en makelaar in de logistiek kan ik nu mijn handen vrij houden voor wat ik leuk vind. En dit zijn zakendoen en direct klantencontact. Of het nu kleine beginnende webshops zijn of grote multinationals met wie ik zaken doe, beide hebben mijn volle aandacht en interesse.

Door mijn achtergrond en ervaring begrijp ik heel snel wat klanten wensen en nodig hebben. Ik vind het zeer motiverend mijn klanten passende oplossingen te kunnen geven, ze tevreden te stellen en er een band mee op te bouwen. Logistieke kosten werden voor bedrijven vaak een sluitpost genoemd, maar de laatste jaren is men zich er meer en meer van bewust geworden dat een goede logistieke inrichting je een concurrentievoordeel kan opleveren. Niet alleen aan de kostenkant, maar vooral ook op het gebied van klanttevredenheid.

Door het werken met een groot scala aan partner bedrijven in binnen- en buitenland welke ieder hun specialistische kennis en uitrusting hebben, kan ik maatgericht werk leveren. Ter afsluiting vat ik mijn onderneming dan ook graag samen in een slogan die ik op de weg wel eens voorbij zag rijden en mij altijd erg aansprak: ‘Big enough to cope, small enough to care!’

Johan Reitsma

Wegtransport en palletdistributie

Ons uitgebreide netwerk bevat nationale en internationale transportbedrijven met hun eigen specialismen voor wat betreft land en materieel.

Temperatuur-geconditioneerd vervoer

Foodlogicx is volledig gespecialiseerd in temperatuur-geconditioneerde logistiek. Van -25 °C diepvries tot +20 °C en alles er tussen in.

Op- en overslag

Foodlogicx kan diverse op- en overslagmogelijkheden in binnen- of buitenland aanbieden. Zowel temperatuur-geconditioneerd als droog.

Agenturen

Foodlogicx biedt agentschapsdiensten aan voor logistieke dienstverleners die professionele vertegenwoordiging in het buitenland zoeken.

Zeehavenexpeditie

Ook voor vervoer over zee bent u bij Foodlogicx aan het juiste adres. Ons uitgebreide netwerk bevat veel rederijen en douane-expediteurs.

Intermodaal vervoer

Als de volumes groot zijn en de transittijden wat langer mogen duren zorgt deze vorm van vervoer vaak voor een flinke kostenbesparing.

Supply chain optimization

Foodlogicx helpt u logistieke kosten te verminderen door niet alleen veel slimmer in te kopen, maar ook de transportbewegingen te verminderen.

Value added logistics

Ook services voor waardetoevoegende logistieke handelingen als verpakken, ompakken, displays plaatsen en dergelijke worden door ons verzorgd.